Polupokretna umirovljenica poginula u požaru

OKO 17 sati izbio je požar u Domu umirovljenika u Hegedušićevoj 20 u Zagrebu u kojem je jedna osoba smrtno stradala, potvrdila nam je zagrebačka policija.

Požar je izbio na četvrtom katu Doma, a prema prvim informacijama izazvao ga je opušak od cigarete. 77-godišnja bivša socijalna radnica je pušila u sobi i tako izazvala požar u kojem je izgubila život, potvrdio je Milan Bandić i dodao kako je polupokretna žena bila smještena u sobi 423. Da je vatra buknula u stacionaru u kojem su smješteni nepokretni štićenici doma, kazao nam je i Zvonimir Šostar, koji je pohvalio policiju i vatrogasce zbog njihove promptne reakcije.

"Lako je biti general nakon bitke", kaže Bandić. "U sobama u kojima su smještene nepokretne osobe nije dobro pušiti, jedna je gospođa nažalost to platila životom, ali dobro je da nitko drugi nije ozlijeđen", kaže zagrebački gradonačelnik i objašnjava kako štićenici doma ne bi smjeli pušiti u sobama, ali "hajde vi nekome nešto zabranite".

19 osoba hospitalizirano zbog gušenja dimom

Iz zgrade je sukljao gust dim, a evakuirano je više od 100 ljudi od kojih je 19 hospitalizirano zbog gušenja dimom. Požar je gasilo 27 vatrogasaca i osam vatrogasnih vozila, a na mjesto događaja izišlo je i više policijskih službenika. 

"Zgarište je sanirano i nadamo se da će sve osobe koje su prevezene u bolnicu biti dobro", kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je također izišao na mjesto događaja. Bandić je također najavio kako će vodstvo doma biti suspendirano dok se istraga ne završi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više informacija bit će poznato nakon policijskog očevida.

Dom zbrinjava oko 420 štićenika

Dom za starije i nemoćne osobe Maksimir djeluje od 1975. godine, a osnovan je Odlukom Skupštine Zajednice mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika. Čine ga dva objekta u Hegedušićevoj 20 i Aleji A. Augustinčića 1.

Dom zbrinjava oko 420 korisnika, a u svojim prostorijama okuplja kroz vaninstitucionalne oblike skrbi oko 700 osoba zrelije dobi, uglavnom s područja Maksimira.

B.V.
Foto: L.T.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara