Ponovno kilometarske kolone prema moru

STIGLO je ljeto, a s njim i neizbježne vikend-kolone prema jadranskoj obali. Turiste su, uz kolone, dočekali i već tradicionalni ljetni radovi na cestama.

Tijekom jutra su se u smjeru mora, ispred naplatnih kućica u Lučkom te ispred tunela Mala Kapela, stvorile višekilometarske kolone. Kolona ispred Male Kapele u jednom je trenutku bila dugačka čak 11 kilometara.

Zbog pojačanog prometa prema moru, uvedena je posebna regulacija prometa, pa se trenutno kroz tunele Sveti Rok i Mala Kapela prometuje jednosmjerno. U smjeru Zagreba se vozi obilazno starom cestom između čvorova Maslenica i Sveti Rok te Brinje i Ogulin.

Bura dodatno otežava promet

Dionica Jadranske magistrale D8, između Novog Vinodolskog i Senja, zbog bure je zatvorena za vozila I. skupine (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).

Na autocesti A1, magla smanjuje vidljivost od čvora Gospić do tunela Sveti Rok, dok olujni vjetar usporava promet od vijadukta Božići do tunela Čelinka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, jak vjetar usporava promet na vijaduktima Bukovo i Veliki Svib. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Vikend-zatvaranje autoceste zbog prilagođavanja prometne signalizacije

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, danas će u vremenu od 14 do 19 sati za sav promet biti zatvorena dionica između čvorova Oštrovica i Vrbovsko, zbog prilagođavanja prometne signalizacije s brze ceste na autocestu. Vozit će se obilazno starom cestom kroz Gorski kotar (D3).

Gužve i na graničnim prijelazima

Na graničnim prijelazima sa Slovenijom pojačan je ulaz osobnih vozila. Na graničnom prijelazu Brčko-Gunja dozvoljen je promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h. Zatvoren je međudržavni prijelaz Miljana (Krapinsko-zagorska županija), zbog radova.

I.M.
Foto: HAK Webcam

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara