Ponovno snijeg i problemi u prometu

NOVI gust snijeg koji u unutrašnjosti Hrvatske pada od noćas ponovno je izazvao velike teškoće u prometu.

Snijeg, povremeno gusti, padat će tijekom cijelog dana, kažu u Hidrometerološkom zavodu. Slabiji snijeg će padati tijekom noći i sutra prijepodne, dok bi se sutra poslijepodne trebalo potpuno razvedriti.

U osam sati u Zagrebu je izmjerena temeratura od -8 stupnjeva Celuzijevih, na Sljemenu je bilo -12 stupnjeva. Dnevna temperatura kretat će se oko -4 stupnja.

Tijekom vikenda će biti sunčano vrijeme, no temperatura zaraka biti će nešto niža nego danas.

Promet se u Zagrebu odvija usporeno, uz povremene zastoje

Zagrebačke prometnice su prohodne. Na terenu je 120 ekipa zimskih službi koje su još noćas krenule u raljenje i posipanje gradskih prometnica.

Tramvajski promet odvija otežano uz povremene zastoje. Trenutačno ne voze tramvaji za Mihaljevac. 

ZET-ova autobusna linija broj 137 je u prekidu, a linija 131 vozi skraćeno.

Zagrebački prigradski željeznički promet je redovit, ali će popodne, u vrijeme najvećeg prometa, vjerojatno doći do kašnjenja vlakova oko 15 minuta. Svi brzi daljinski vlakovi zaustavljaju se na svim stajalištima između Dugog Sela i Zaprešića, iako im to nije u voznom redu, da bi ukrcali putnike koji čekaju prigradske vlakove.

U autobusnom prijevozu najviše je poteškoća kroz Gorski kotar prema Rijeci i Istri. Mnoge su linije neredovite, a neke su i otkazane zbog sniježnih zapuha u Gornjem Jelenju i leda na cestama. Led je problem i na linijama prema Zadru, neke linije od Obrovca do Gračaca su otkazane, a autobusi koji su išli iz Zagreba u tom smjeru kasne sat vremena.

Otežano, ali redovito prometuju autobusi za Split preko Knina i kasne dva sata. Linije iz Senja i za Senj su u prekidu.

Kontinentalne linije kasne od 8 od 45 minuta, doznaje se u uredu glavnog prometnika zagrebačkog Autobusnog kolodvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zagrebačka zračna luka otvorena je za promet. No, snijeg uzrokuje probleme i u zračnom prometu. Zbog čišćenja staza i pripreme zrakoplova za let po snježnom vremenu, kašnjenja su od 30 do 40 minuta - doznaje se jutros oko 8 sati u zagrebačkoj zračnoj luci.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara