Poplava na samoborskom području, nevrijeme zahvatilo Slavonski Brod

ZBOG noćašnjih jakih oborina došlo je do poplava na području Jastrebarskoga i Samobora.

Kod Jastrebarskog su poplave u mjestu Cvetković i u Gornjoj Jaski, te u Ulici bana Jelačića i okolnim ulicama. Voda se izlila iz odvodnog kanala i potekla ulicom. Poplavljeno je više kuća i podruma, a visina vode na ulici dosezala je 20 centimetara.

Zatvorena je cesta u Donjem Desincu (stara Karlovačka cesta). Voda se izlila na kolnik u dužini oko 60 metara, a duboka je 30 centimetara.

U Samoboru se izlio potok Gradina, voda je poplavila okolne kuće te cestu i odnijela jedan automobi. U Gradnjici se izlio potok Bregančica.

Hrvatske vode uspostavile su mjere izvanredne obrane od poplave za područje Međimurske županije, na rijeci Muri, dionice 39 i 40.

Mjere izvanredne obrane od poplava uspostavljene su nakon što je jutros u četiri sata na rijeci Muri kod vodomjerene postaje Mursko Središće, izmjeran vodostaj od plus 360 centimetara, s tendencijm porasta.

Područje Slavonskog Broda zahvatilo je jučer kasno popodne oko 17,30 sati jače nevrijeme s kišom, vjetrom i grmljavinom, a sitni led padao je na području Starog Slatnika i Novoga Grada, izvijestio je jutros Državni centar 112.

Jak vjetar i kiša srušili su nekoliko stabala uz autocestu kod Brodskog Stupnika, koje su uklonili djelatnici Hrvatskih autocesta.

Na području grada Slavonskog Brod bilo je poplavljenih kolnika, začepljenja odvodnih kanala i poplava podruma, na čemu su angažirani vatrogasci i interventne komunalne službe.

Za vrijeme trajanja nevremena, oko 17,50 sati, došlo je do ispada lokalne trafostanice, pa su bez električne energije ostali potrošači u naseljima Brodsko Vinogorje, Budainka, Kolonija, Brodski Varoš i Jelas.

Djelovala je i protugradna obrana. S područja radarskog centra Gorice ispaljeno je oko 100, a s područja radarskog centra Gradište 50 raketa, navode u Državnom centru 112.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara