PORINUT TANKER U riječkom "3. MAJU"

Tanker za prijevoz nafte, naftnih prerađevina i kemikalija, nosivosti 47.300 tona, porinut je danas u riječkome brodogradilištu "3. maj". L

To je drugi iz serije od tri takva tankera za brodovlasnika iz Grčke, a naručitelj je tvrtka "Genesis Tankers" iz Liberije.

Vrijednost broda je oko 30 milijuna američkih dolara, dug je 182 metra i širok 32, a motor snage 8310 kilovata izgrađen je u "3. maju".

Predsjednik Uprave tog brodogradilišta Gvozden Rukavina rekao je novinarima kako se nada da - uz 10 posto državnih subvencija - u sljedeće dvije godine "3. maj" može raditi s dobiti.

Dodao je kako je "3. maj" dosad bio nelikvidan i nije dovoljno proizvodio, te je kasnio s isporukom brodova i dobivao "penale", no sada to brodogradilište ima posao za veći dio sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istaknuo je da nastoje osigurati gradnju brodova za godinu 2005. i da ima zanimanja na tržištu.

Predsjednik Uprave "3. maja" rekao je i da je nizak tečaj američkog dolara poseban problem kad je riječ o radu tog brodogradilišta i da će se morati razmisliti o tome da se izgradnja brodova ugovara u eurima, ili da se cijena veže uz tečaj eura.

To je bilo drugo ovogodišnje porinuće u "3. maju", a u knjizi narudžaba je osam brodova do godine 2005.

Nakon porinuća položena je kobilica za treći brod iz serije za istog liberijskog naručitelja.

(Hina) ds sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara