poruka svetog oca u povodu blagoslova zgrade vojnog ordinarijata

Sveti Otac Ivan Pavao II. uputio je u prigodi današnjeg blagoslova zgrade Vojnog ordinarijata u Hrvatskoj vojnom ordinariju Jurju Jezerincu poruku, na hrvatskom jeziku, u kojoj je izrazio nadu da će taj događaj dati novi zamah u vrlo uspješnom i plodnom dušobrižničkom radu u hrvatskoj vojsci i policiji. L

U poruci koju je poslao preko državnog tajnika Svete Stolice kardinala Angela Sodana, Sveti Otac između ostalog kaže kako se nada da će to pridonijeti i promaknuću sve skladnije suradnje države i crkve, na opće dobro cijele Hrvatske, te šalje pozdrave hrvatskom vojnom ordinariju, hrvatskim građanskim, vojnim i redarstvenim vlastima, vojnim kapelanima i njihovim suradnicima u dušobrižništvu i svim vjernicima Ordinarijata.

Nakon blagoslova zgrade Vojnog ordinarijata, vojni ordinarij Juraj Jezerinac pročitao je brzojav Svetom Ocu u kojem uz ostalo kaže kako se s ljubavlju i zahvalnošću sjeća svega što je Sveti Otac učinio za Hrvatsku, moleći Gospodina da Svetoga Oca uzdrži za dobro Crkve.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojni ordinarij zamolio je izaslanika Svete Stolice Monterisija da Svetom Ocu također prenese zahvalnost i ljubav hrvatskog naroda danas, kad Hrvatska slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

(Hina) ta jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara