Posebni autobusi i željezničke kompozicije za hodočasnike koji dolaze u Rijeku

NA DAN euharistijskog slavlja koje će na riječkoj Delti predvoditi papa Ivan Pavao II., u nedjelju 8. lipnja, prema Rijeci će se organizirati prijevoz posebnim autobusnim linijama i željezničkim kompozicijama po prigodnim cijenama, istaknuto je danas na konferenciji za novinstvo Nadbiskupije riječke, u Franjevačkom samostanu na Trsatu.

Očekuje se da će vlakom doći od dvije i pol do tri tisuće hodočasnika, a posebna željeznička kompozicija u Rijeku će stići iz smjera Zagreba, Karlovca, Ogulina te Gračaca za ličko područje.

Hodočasnicima će na raspolaganju biti 160 autobusa kojima se može prevesti do osam tisuća osoba, a očekuje se da će autobusni prijevoz koristiti između tri i četiri tisuće hodočasnika.

Cijene na ovim posebnim linijama prilagođene su tom događaju te će iznositi za dolazak s kvarnerskih otoka 70 kuna, iz Istre 55, a s područja Kraljevice, Crikvenice i Senja 35 kuna.

Željko Mahulja predstavio je svoj projekt uređenja Papina apartmana i kapelice u riječkom Bogoslovnom sjemeništu, gdje će Papa boraviti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da će sav namještaj i oprema biti izvedeni u bijeloj i svijetloplavoj boji sa zlatnim ukrasnim elementima, među kojima i glagoljskim natpisom "V ime otca i sina i svetago duha" na oltaru papine kapelice.

Predstavljen je i CD "Papa među nama" u izdanju Hrvatske glazbene unije za Primorsko-goransku županiju i Svetišta Majke Božje na Trsatu.

Na njemu stotinjak glazbenika iz Primorsko-goranske i Istarske županije, okupljeni u "Kvarnersko-istarski band aid", izvodi pjesme posvećene Papi i one s religioznim motivima.

(Hina) dsil sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara