POSLJEDNJA PREMIJERA SPLITSKOG LJETA "MJESEC ALABAME"

U Dioklecijanovim podrumima večeras je izvedena posljednja premijera ovogodišnjega 50. Splitskog ljeta predstava "Mjesec Alabame", Bertolda Brechta i Kurta Weilla u dramaturškoj obradi i režiji Marice Grgurinović. L

Glavne pjevačko-pjevne uloge londonske kurve Jenny i kriminalca Mackiea - Noža, tumači li su Arijana Čulina i Trpimir Jurkić, a ravnatelj splitske Opere Hary Zlodre, kojemu je to glumački debbi, tumačio je lik pijanista.

Priča je to kabaretskog tipa temeljena na dijelu Brechtove opere "Za tri groša", koja prati troje mračnih likova kroz ozbiljan kritički stav o društvu kojemu su potrebne promjene.

Songove Brechta i Weilla, tekstovima je povezala sama redateljica koja je načinila laganu i veselu predstavu koja govori o bitnim i ozbiljnim stvarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mjesec Alabame počast je velikom teatrologu, dramaturgu i kritičaru Petru Brečiću, koji je prije sedam godina u zagrebačkom teatru ITD radio predstavu po istim Brechtovim motivima.

Songove je preveo Marko Fotez, kostimograf je Naida Kromić, scenski pokret osmislio je Ivica Petrić, a svjetla oblikovao Miroslav Mamić. Scenografiju je odabrala sama redateljica.

Nakon praizvedbe i repriza na Splitskom ljetu "Mjesec Alabame" bit će uvršten u redoviti program ovogodišnje sezone na "Sceni 55", splitskog Hrvatskog narodnog kazališta.

(Hina) xds ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara