Posljednji dani prvog njemačkog bombaša samoubojice u Afganistanu

Posljednji dani prvog njemačkog bombaša samoubojice u Afganistanu

NJEMAČKI Spiegel objavio je šokantne snimke koje prikazuju posljednje dane života prvog bombaša samoubojice rođenog u Njemačkoj.

Cuneyt Ciftci, 28-godišnji Turčin, raznio se početkom ovog mjeseca u samoubilačkoj akciji ispred vladine zgrade u Afganistanu. U njegovom samoubilačkom pohodu poginulo je dvoje američkih vojnika i dvoje afganistanaca.

Ciftci je rođen u bavarskom gradu Freisingu, a do 2. travnja 2007. živio je s obitelji u Ansbachu.

Njemačkim je novinarima 45-minutni DVD ponudio prvo posrednik, no novac ipak nije bio važan. Medijskom krilu talibana primarno je bilo upućivanje poruke da je 3. ožujka Cuneyt Ciftci izveo samoubilački napad u istočnoj provinciji Khost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na snimci se nalazi detaljni plan napada, te se vidi kako su Talibani imali točne nacrte zgrade u kojoj su bili Amerikanci, kao i rutu kojom se trebao kretati kamion-bomba.

Na snimci se mladić oprašta od prijatelja, klekne i zadnji put se pomoli, te se odvozi u kamionu punom eksploziva. Tijekom snimanja se smije i gleda direktno u kameru. Izgleda veselo dok na ramenima nosi vreće pune eksploziva, smiješeći se pokazuje prstom prema Alahu.

"Sretan si što će te smrt odvesti do svitanja. Što ćeš otići na bojišnicu i izgorjeti u ime islama", stihovi su iz Kurana nasnimljeni preko njegovih riječi.

Snimka sadrži i samu eksploziju nakon što se plava Toyota Dyna s Ciftijem za volanom zabija u vladinu zgradu.

B.V.
Foto: Spiegel

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara