Postoje svi preduvjeti za preseljenje Ele i Nine u Kutinu

MEĐURESORSKA radna skupina, koja brine o zaštiti interesa HIV pozitivnih djevojčica Ele i Nine, ocijenila je da postoje svi potrebni preduvjeti za njihovo preseljenje u Kutinu ili neki drugi grad ukoliko to bude želja njihove udomiteljske obitelji.

Djevojčice s udomiteljskom obitelji Oblak žive u Kaštel Novom. U prošloj školskoj godini Ela je pohađala nastavu u tamošnjoj Osnovnoj školi "Bijaći" gdje je, redovito s drugom djecom, završila prvi razred.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iz Ministarstva prosvjete i športa priopćeno je da je Radna skupina s predstavnicima ministarstava prosvjete i športa, zdravstva te rada i socijalne skrbi razmatrala mogućnost preseljenja obitelji Oblak i zaključila da će u okvirima svojih djelatnosti i uz pomoć lokalne zajednice osigurati sve uvjete za normalan život djevojčica.

Radna skupina također apelira na lokalnu zajednicu i roditelje drugih učenika da s punim razumijevanjem i na human način prihvate djevojčice Elu i Ninu u svojoj sredini.

U priopćenju se također napominje da će konačnu odluku o mogućem preseljenju, na traženje obitelji Oblak, donijeti nadležni Centar za socijalnu skrb.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara