Postoje videozapisi orgija s mladim ročnicima u Lori

“MOJ IZVOR navodi da je na kaseti snimljena zabava u jednom hotelu u Zadru na koju su doveli više ročnika iz Lore, koji očigledno nisu znali o čemu se radi, a onda su se nakon alkoholne seanse seksualno iživljavali nad njima.” – rekao je za Slobodnu Dalmaciju Tonći Majić iz Dalmatinskog komiteta za ljudska prava, kojem su se neki časnici obratili za pomoć, jer istu nisu mogli dobiti od kolega i viših časnika.

Majić je izjavio kako nema razloga ne vjerovati tim informacijama jer mu je osoba koja ga je infromirala i ranije davala dokumentaciju i informacije kooje su uvijek bile vjerodostojne.

Majić dodaje kako su na videozapisima prikazani ne samo zapovjednici iz Lore, već i njihovi kolege iz drugih zatvora.

“Jedan ročnik kojemu su zapovjednici u vojarni priređivali seksualnu torturu, te su se iživljavali nad njim u Lori, je nakon izlaska iz vojske počinio samoubojstvo. Nije teško povezati zašto se ubio. Taj momak nije prije imao suicidalnih misli. Naravno, obitelj ništa ne zna o tome, a i bolje je da ne znaju, jer što su tom momku priuštili u vojarni teško je i zamisliti, pa on očito nije mogao s tim živjeti i oduzeo si je život.” – tvrdi Majić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majićeve navode Slobodnoj je potvrdio jedan časnik iz Lore dodajući da se iza zidova Lore krije puno toga što se zataškava, a prema njegovm riječima na kaseti sa spornim videozapisom nalaze se i neki visoki časnici HV-a.

Navodno je bilo i trgovanja ročnicima. Naime, Slobodna Dalmacija u posjedu je dopisa u kojem piše kako je jedan časnik u Lori “dobivao” mlade ročnike za nekakve usluge.

Nevjerojatno je da časnike koji su prijavljivali silovanja, zlostavljanja i trgovinu mladim ročnicima, nitko nikada nije ništa pitao, već je većina njihovih prijava izgubljena. Tko zna kakve još strahote krije zidovi unutar vojarne i hoće li se to ikad oktriti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara