Potonuo teretni brod kod Galicije: Spašena dva Hrvata, kapetan i brodski električar

Potonuo teretni brod kod Galicije: Spašena dva Hrvata, kapetan i brodski električar

Tekst: H.A. / Z.J.
Foto: Ilustracija

DVA ČLANA posade s teretnog broda koji je plovio pod zastavom Barbadosa, a koji je potonuo oko 160 nautičkih milja od obala Galicije, još se smatraju nestalima, kazao je zapovjednik spasilačke službe iz La Corune.

Španjolski i portugalski spasioci unatoč lošem vremenu izvukli su iz vode 22 člana posade, među kojima su bila i dva Hrvata, te Rusi, Ganci, Latvijci i Filipinci. Za još dva člana posade tragaju, no potragu otežavaju loši vremenski uvjeti i udaljenost teretnjaka od obale.

MVP potvrdio da su hrvatski državljani bili na brodu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija su povodom potonuća broda Kea koji je plovio pod zastavom Barbadosa, a u vlasništvu tvrtke Holy House Shipping Co. iz Švedske objavili da su oba hrvatska državljana, kapetan broda i brodski električar, spašeni te se trenutno nalaze u španjolskom gradu La Coruni.

"Madridski Centar za spašavanja na moru izvijestio je tijekom jučerašnjeg dana Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj o potonuću spomenutog broda 160 nautičkih milja od španjolske obale, a na kojem su među 24 člana posade bila i dva hrvatska državljana", stoji u priopćenju kojeg potpisuje Mario Dragun.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Madridu stupilo je tijekom jučerašnjeg dana u kontakt s kapetanom broda te o svemu izvijestilo njihove obitelji i pomorske agente. 

Teretnjak Kea plovio je iz St Petersburga u kolumbijsku Santa Martu, međutim u ponedjeljak navečer u njega je počela prodirati voda te je počeo tonuti. Teretnjak je prevozio amonijev nitrat, no nema opasnosti od zagađenja, tvrdi glasnogovornik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara