Potpisan Kolektivni ugovor za Luru

SINDIKAT radnika u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) i prehrambena kompanija Lura potpisali su danas Kolektivni ugovor, koji se počinje primjenjivati od 1. siječnja 2003. godine i vrijediti će godinu dana.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Lure Željko Perić i predsjednik PPDIV-a Josip Pavić.

Novi Kolektivni ugovor, kako se doznaje u Luri, rezultat je pregovora koji su vođeni između Sindikata i predstavnika Lure, a njime su uređena prava i obveze na području radnih odnosa, uključujući plaće, naknade i druge novčane i nenovčane primitke zaposlenika, radno vrijeme, odmori i dopusti, ostvarivanje prava i obveza iz radnog odnosa, zaštita života i zdravlja i privatnost zaposlenika te uvjeti rada Sindikata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Novim Kolektivnim ugovorom povećana je osnovna mjesečna plaća i božićnica te dogovorena druga prava i obveze iz radnog odnosa. Tako najniža osnovna mjesečna plaća za najjednostavnije poslove i zadatke iznosi bruto 2950 kuna i sastoji se od osnovice plaće u iznosu od 2550 kuna i stalnog mjesečnog dodatka za prehranu u iznosu od 400 kuna. Kao dio novčanih primitaka zaposlenika dogovoren je i regres u iznosu od 1000 kuna te razne vrste materijalne pomoći zaposlenicima. Lura zaposlenicima s višegodišnjim radom u tvrtki isplaćuje i jubilarne nagrade u iznosima do 3000 kuna, ovisno o radnom stažu.

Ugovorom je povećana i božićnica koja se sastoji od neto iznosa od 400 kuna te od dara u vrijednosti od također 400 kuna. Povodom božićnih blagdana Lura daruje i poklon djetetu zaposlenika do navršene 15. godine života u visini od 400 kuna.

Kolektivnim ugovorom dogovoreno je i dodatno kolektivno osiguranje zaposlenika od posljedica nesretnog slučaja u iznosima do 100 tisuća kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara