Potpisan sporazum o suradnji Zagreba i Saveza invalidnih osoba

SPORAZUM o suradnji Grada Zagreba i Zajednice saveza osoba s invaliditetom (SOIH) Hrvatske danas su u Gradskom poglavarstvu potpisali gradonačelnica Vlasta Pavić i predsjednik SOIH-a Zorislav Bobuš.

Hrvatski je sabor u veljači usvojio Nacionalnu strategiju za osobe s invaliditetom, a ubrzo nakon toga Zagreb je donio svoju strategiju koja određuje konkretne mjere, nositelje, rokove i sredstva za poboljšanje statusa invalidnih osoba. Time je Zagreb postao prethodnicom za ostatak Hrvatsku, rečeno je na potpisivanju.

Sporazum je veliki događaj za invalidne osobe, jer SOIH okuplja osam nacionalnih saveza i oko 300 lokalnih udruga u cijeloj Hrvatskoj, rekao je Bobuš izrazivši nadu da će do kraja iduće godine svi glavni gradovi hrvatskih županija potpisati takve sporazume.

U Zagrebu je trenutno evidentirano 80.119 osoba s invaliditetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Voditeljica Savjeta za međunarodnu suradnju i mobilitet osoba s invaliditetom Marica Mirić među najvažnijim je problemima invalida istaknula rješenje stambene problematike, zapošljavanje i obrazovanje.

Predsjednik Hrvatskog saveza invalida rada Josip Petrač pozvao je tvrtke da potpišu sporazume o zapošljavanju invalidnih osoba.

Zagreb će do kraja iduće godine ukloniti arhitektonske prepreke i omogućiti invalidima pristup zdravstvenim, socijalnim i javnim ustanovama, a do 15. siječnja invalidi će dobiti tri nova ZET-ova mini-busa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara