Potpisan ugovor o izgradnji javne garaže u Dubrovniku

U DUBROVNIKU je danas potpisan ugovor između financijskoinvesticijske grupe Midia Investments iz Lugana i grada Dubrovnika o izgradnji višeetažne javne garaže, sportskog igrališta, sportske dvorane te ugovor o upravljanju i zakupu tog objekta na lokaciji Ilijina glavica u Dubrovniku.

Prva javna garaža u Dubrovniku imat će 700 parkirališnih mjesta na 20 tisuća četvornih metara površine na četiri podzemne etaže. Ugovorom i projektom predviđena je izgradnja sportske dvorane za Osnovnu školu Marina Držića i igrališta na krovu garaže ukupne površine 1800 četvornih metara te uređenje zelene površine na 800 četvornih metara.

Dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica istaknula je da se na javno nadmetanje, koje je raspisano prije godinu dana, prijavila samo švicarska grupacija Midia Investments, te da je do odabira održano više od 40 sastanaka na kojima je odabrano jedino moguće rješenje.

Predsjednik grupacije Midia Investments Luca Moretti rekao je kako je taj projekt, u vrijednosti oko 50 milijuna eura, prvi od više ulaganja koja ta grupacija planira u Dubrovniku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autor projekta prve javne garaže dubrovački je arhitekt Krunoslav Ivanišin, rok za izgradnju je 18 mjeseci od ishođenja građevine dozvole, a jedini preostali uvjet za dozvolu bilo je današnje potpisivanje ugovora.

Rok prava korištenja zaključen je na razdoblje od 35 godina, u što je uključeno i vrijeme izgradnje, a nakon toga garaža se predaje u vlasništvo gradu Dubrovniku.

(Hina) xhspa yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara