Potpisan ugovor o restrukturiranju Brodosplita

BRODOSPLIT i Splitskodalmatinska županija potpisali su danas ugovor o restrukturiranju brodogradilišta i brodogradilišta specijalne proizvodnje.

Restrukturiranje tih dvaju najvažnijih dijelova Brodosplita stajat će ukupno pet milijuna i 901 tisuću kuna, a Županija će u tom programu sudjelovati s milijun i 250 tisuća kuna.

Direktor Brodosplita Predrag Čudina izvijestio je da je u suradnji s Fakultetom elektrotehnike strojarstva i brodogradnje u tijeku izrada elaborata o odvajanju onih dijelova brodogradilišta koji izravno ne sudjeluju u gradnji broda, te da bi taj posao ove godine trebao biti završen.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već prilazimo postupnom izdvajanju pojedinih pogona i službi s krajnjim ciljem dovođenja brodogradilišta na njegovu osnovnu djelatnost, odnosno izgradnju trupa broda te će ono u budućnosti biti koncentrirano samo na izgradnju brodova", rekao je Čudina.

Naglasio je da se pri restrukturiranju Brodosplita strogo poštuje kolektivni ugovor, tako da će sva radnička prava biti u potpunosti zaštićena.

Čudina je istaknuo i kako očekuju da će "sve manje tvrtke koje proiziđu iz tog procesa u budućnosti moći proizvoditi i raditi znatno kvalitetnije s obzirom na to da će moći svoju proizvodnju, odnosno organizaciju, u cijelosti prilagoditi specifičnostima konačnog proizvoda koje tržište traži".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara