Potpisane izmjene i dopune kolektivnog ugovora za zaposlene u Agrokoru

Predsjednik Uprave koncerna Agrokor Ivica Todorić potpisao je danas sa Sindikatom trgovine i Sindikatom zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji Hrvatske Izmjene i dopune kolektivnog ugovora koji će vrijediti za 17.500 tisuća zaposlenih u trgovačkim društvima u većinskom vlasništvu Agrokora.

Izmjenama kolektivnog ugovora zaposlenima se više neće u dane godišnjeg odmora računati subote, a povećavaju se i iznosi jubilarnih nagrada.

Radnici s navršenih 30 i 35 godina neprekidnog rada dobit će tako najmanje jednu prosječnu plaću u gospodarstvu u prethodnom mjesecu uvećanu za 15 posto, dok će jubilarna nagrada za 40 godina neprekidnog rada iznositi najmanje dvije prosječne plaće u u gospodarstvu u prethodnom mjesecu

Izmjenama kolektivnog ugovora poslodavac se obvezao da će djeci smrtno stradalih radnika na radnom mjestu isplaćivati novčanu pomoć mjesečno u iznosu od 1500 kuna do završetka redovnog srednjoškolskog obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zadovoljstvo potpisanim iskazali su predsjednica Sindikata trgovine Ana Knežević i predsjednik Sindikata poljoprivrede, prehrambene i duhanske industrije Josip Pavić koji su ocijenili kako je s Upravom Agrokora socijalni dijalog na visokoj razini pa se prava radnika iz godine u godinu povećavaju.

Predsjednik Uprave Agrokora Ivica Todorić rekao je da taj koncern, kao najveći u Hrvatskoj, treba uoči ulaska Hrvatske u Europsku uniju, biti primjer dobre suradnje sa sindikatima i podrške svojih radnika za nova ulaganja.

"Agrokor puno investira u razvoj, edukaciju i restrukturiranje hrvatskog gospodarstva o čemu govore i ponude za kupnju PIK-ova Belje i Vrbovec", rekao je Todorić. Dodao je da je to rezultat i djelomičnog odricanja zaposlenih u Agrokoru kojima, iako je u skladu s kolektivnim ugovorom, nije podijeljena prošlogodišnja dobit koncerna.

(Hina) xmt yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara