potpisani ugovori o upravljanju zagrebačkim hotelima Opera i Panorama

Predstavnici američke hotelske korporacije Starwood HotelsandResorts Worldwide i tvrtke za hotelijerstvo, ugostiteljstvo i turizam HupZagreb d.d. potpisali su večeras dva management ugovora kojima se partnerstvo tih dviju hotelskih tvrtaka, uz zagrebački hotel Sheraton, proširuje i na zagrebačke hotele Opera i Panorama.

Ugovore - koji podrazumijevaju da će upravljanje hotelima Opera i Panorama, a koji su u vlasništvu Hup-Zagreba, u idućih najmanje deset godina preuzeti korporacija Starwood - potpisali su u zagrebačkom hotelu Opera predsjednik Starwood HotelsandResortsa za Europu, Afriku i Bliski istok Roeland Vos i generalni direktor Hup-Zagreba Anđelko Leko.

Uz uvođenje visokih standarda u poslovanju i podizanje kvalitete usluga, ugovori donose i preimenovanje naziva obaju hotela.

Hotel Opera postat će ´The Westin Zagreb´, a Hotel Panorama ´Four Points by Sheraton´, što su dva od šest hotelskih imena kojima u svijetu upravlja Starwood.

Večerašnjem potpisivanju ugovora, uz brojne goste iz političkog i gospodarskog života Hrvatske, u ime hrvatske Vlade bio je nazočan i njezin potpredsjednik Slavko Linić, koji je čestitao Leki i Vosu na uspješnoj dugogodišnjoj suradnji u upravljanju zagrebačkim hotelima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i da partneri koji dolaze u Hrvatsku iz svijeta ne moraju biti vlasnici objekata i zgrada nego stručni ljudi te da svoja iskustva mogu uspješno prenijeti u Hrvatsku i na taj način pomoći Hrvatskoj ulazak u Europu. Linić je naglasio i da su osnovni stupovi poslovnog uspjeha povjerenje među partnerima, povjerenje u ljude koji rade (zaposlenike) te u goste koji dolaze, a ne zgrade i objekti.

Američka hotelska korporacija Starwood jedna je od vodećih svjetskih ponuđača hotelskih usluga, u više od 740 hotela u 80 zemlja svijeta koji zapošljavaju 115 tisuća djelatnika.

Tvrtka Hup-Zagreb jedna je od najjačih hotelskih tvrtaka u Hrvatskoj, koja u svom vlasništvu ima šest zagrebačkih hotela. Osim hotela Sheraton, Opera i Panorama, kojima će od ovoga mjeseca upravljati Starwood, tu su još i hoteli International, Jadran i Zagreb. Uz to, Hup-Zagreb je vlasnik i više od 20 restorana u Zagrebu te nekoliko slastičarnica, kavana, automat-klubova i kladionica.

U svim objektima, uključujući i hotele, koji svake godine posluju pozitivno, zaposleno je oko tisuću ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara