Potpredsjednik Vlade Simonić i ministar Strugar u Vukovaru

POTPREDSJEDNIK Vlade Ante Simonić i ministar prosvjete i športa Vladimir Strugar posjetili su danas Vukovarski institut za mirovna istraživanja i obrazovanje (VIMIO) te se upoznali s radom te nevladine, nestranačke i humanitarne organizacije.

Iza zatvorenih vrata razgovaralo se o planovima tog instituta, njegovoj organizaciji i strukturi, načinu vođenja i odnosima s međunarodnim organizacijama.

Potpredsjednik Vlade Simonić dao je potporu VIMIO-ovu projektu "Vrtić" koji će brisati međunacionalne granice i koji će, rečeno je, otvoriti novu mogućnost najmlađima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mislim da je trenutak da se doista krene s još jednom dodatnom inicijativom. Rane su duboke, a dobre ideje treba realizirati kad im dođe vrijeme. Valja pripomagati, ali ne možete siliti", izjavio je Simonić.

Istaknuo je da projekt treba osmisliti, a da bi se kvalitetno provodio, iza njega treba stajati struka. Simonić je još rekao da je to mala inicijativa, ali velik korak koji valja poduprijeti.

Nakon posjeta Vukovaru, potpredsjednik Vlade Simonić i ministar Strugar uputili su se u Kneževe Vinograde kako bi obišli međunarodni ljetni kamp mladih Roma u okviru kojega se održava program pod nazivom "Različitost i harmonija", a u kojem sudjeluje četrdesetak romske djece iz Rumunjske, Makedonije i Hrvatske.

Rad kampa organizirale su rumunjska Udruga žena Romkinja, Centar za ljudska prava Amos Bitola iz Makedonije i Udruga žena Romkinja "Romsko srce" iz Hrvatske, a financiraju ga međunarodne organizacije i hrvatsko Ministarstvo prosvjete i športa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara