Povjerenstvo za sukob interesa o članstvu dužnosnika u nadzornim odborima

POVJERENSTVO za sprječavanje sukoba interesa na današnjoj je sjednici nekolicini dužnosnika odgovorilo da mogu biti članovima nadzornih odbora trgovačkih društava u vlasništvu države, županija i jedinica lokalne samouprave, ali da za članstvo ne smiju primati nikakve naknade.

Pod istim uvjetima pomoćnici ministra poljoprivrede mogu biti članovima Vijeća za poljoprivredna istraživanja, odgovorilo je Povjerenstvo na upit ministra Petra Čobankovića.

Povjerenstvo je SDP-ovoj zastupnici Biserki Perman dalo za pravo da prima stipendiju od 2.300 kuna kao vrhunska sportašica, što se, po riječima predsjednika Povjerenstva Josipa Leke, odnosi i na druge aktivne sportaše u Saboru.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo je odlučilo i da HDZ-ovac Frano Matušić i dalje može primati naknadu od 350 kuna za svoja predavanja u muzičkoj školi.

Povjerenstvo je odbilo razmatrati prijavu protiv Radimira Čačića, kojega prijavitelj Ante Pavic tereti da je kao ministra graditeljstva, mimo bilo kakvih prostornih planova, izgradio cestu do svoga hotelskog naselja Zelena punta, na otoku Ugljanu.

Povjerenstvo će slijedeću sjednicu održati u utorak, kad bi trebalo razmotriti prijave protiv HSLS-ovca Ivana Čehoka, te SDSS-ovca Milorada Pupovca.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara