Powell: SAD spreman za izazove u Iraku; istječe rok koji su postavili otmičari

AMERIČKI državni tajnik Colin Powell, koji je nenadano u petak doputovao u Bagdad, poručio je iračkom predsjedniku da će Washington i dalje ustrajati na uspostavi demokracije , unatoč rastućem nasilju u Iraku.

Powell, najviši američki dužnosnik koji je posjetio Irak od prijenosa suvereniteta na prijelaznu vladu, doašo je samo dan nakon što je odgođena konfeerencija o političkoj budućnosti Iraka i u vrijeme kada istječe rok što su ga postavili otmičari.

"Suočavamo se s velikim izazovima u budućnosti, no učinit ćemo sve da ih nadvladamo", rekao je Powell nakon sastanka s iračkim predsjednikom Ghaziem al-Yawarom i visokim američkim časnicima.

Nakon kratkog zatišja koje je slijedilo poslije predaje vlasti 28. lipnja, Irak je suočen sa sve većim brojem otmica i samoubilačkih napada.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otmičari koji drže tri Indijca, tri Kenijca i Egipćanina zaprijetili su da će do petka u 15 sati ubiti jednoga od njih ako se ne ispune njihovi zahtjevi.

Prijevoznička tvrtka iz Kuvajta, za koju taoci rade, objavila je da je rok odgođen i da će poslati svog predstavnika za pregovore s otmičarimaZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara