Powell: Washington voljan učiniti više nakon palestinskih izbora

Sjedinjene Države izjavile su da su voljne više se zauzeti u rješavanju izraelskopalestinskog sukoba nakon palestinskih predsjedničkih izbora koji se održavaju u nedjelju, o kojima službeni promatrači koje je poslao Washington ističu da dobro protječu.

"SAD je voljan učiniti više", kazao je državni tajnik na odlasku Colin Powell u Nairobiju, kamo je stigao radi potpisivanja mirovnog ugovora za jug Sudana.

"Uz dobru volju i dobru upravu čelništva Palestinske samouprave, vrijeme je da ostvarimo napredak u mirovnim smjernicama", međunarodnom planu kojim se predviđa postupno stvaranje palestinske države, kazao je za američku tv-postaju ABC.

Glavni favorit na palestinskim predsjedničkim izborima, vođa PLO-a Mahmud Abas koji slovi za umjerenog političara i pragmatičnog pregovarača, uživa dobar ugled u Washingtonu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Palestinski ministar za mirovne pregovore Saeb Erekat rekao je da su palestinski izbori "poruka Americi" koja svjedoči o opredijeljenosti Palestinaca za demokraciju unatoč izraelskoj okupaciji.

Powell je dodao da bi SAD mogao povećati financijsku pomoć i pomoći palestinskim vlastima da poboljšaju sigurnosne snage i da rade na suzbijanju korupcije.

(Hina) xvrad ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara