Požar kod Drniša stavljen pod kontrolu

VATROGASCI su uspjeli staviti požar kod Drniša pod kontrolu te trenutno nema vatre. Gasitelji trenutačno nadziru područje oko vojarne u Trbounju, kao i požar na području Tepljuha koji se, od Čenića s kninske strane, proširio na to područje. 

Vatra koja se širila prema naseljima Biočić i Miočić stvorila je vatreni obruč oko Drniša. Gorjelo je nisko raslinje i trava većim dijelom u miniranom području što je onemogućavalo  gašenje požara zemaljskim snagama.  U ranim jutarnjim satima na požarište je poslan jedan kanader i dva Air Tractora.

Zbog ovog požara gradonačelnik Ante Dželalija noćas je sazvao hitnu izvanrednu sjednicu Gradskog poglavarstva Drniša na kojoj je izražena zabrinutost, jer je vatra prijeti prigradskim naseljima, drniškoj industrijskoj zoni i vojarnama HV u Trbounju. Također, rečeno je, sve je spremno za evakuaciju stanovništva, ako za to bude potrebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatra je izbila na području Miljevaca iza 16 sati u neposrednoj blizini vojarni HV-a i drniške tvornice vapna GIRK Kalun. Nošena vjetrom proširila se prema prigradskim naseljima Knezovi i Mrđeni, prešla kanjon Čikole i došla do sela Žitnić.

D.M.
Foto: RTL Vijesti

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara