Požar kod Dubrovnika zahvatio 600 hektara raslinja

Požar u Dubrovačkom primorju između Radovčića Penđa Molunata dosad je zahvatio površinu oko 600 hektara,izvijestio je jutros Državni centar za obavješćivanje.

Požar je svladan jučer u 18 sati, ali zbog jakog vjetra nije proglašen lokaliziranim. Na požarištu se intenzivno dežura i saniraju se i čuvaju pojedini dijelovi požarišta.

Jučer u 15,10 sati požar je zahvatio granično područje općine Metković, a ugašen je u 17,20 sati.

Na otoku Hvaru, u Jelsi, požar niske trave i raslinja stavljen je pod kontrolu jučer u 18,40 sati, ali nije proglašen ugašenim, te se kontrolirao cijele noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jučer u 15,50 sati VOC Split je javio o požaru borove šume na otoku Hvaru u području Bogomolja - Gdinja - Likova Glavica, a izgorjelo je oko dva hektara raslinja. Požar je lokaliziran i pogašen u 18,40 sati.

Požar trave i niskog raslinja izbio je jučer u 00,14 sati u mjestu Vodice - Srima, a zahvaćeno je 15 ha površine i ugašen je u 15 sati.

U 21,05 sati jučer VOC Šibenik je također javio o požaru trave i smreke na mjestu Đeverske - Varivode. Požarom je zahvaćeno deset hektara površine a lokaliziran je u 00,04 sati, dio snaga je otpušten s požarišta. JVP Knin i Kistanje dežuraju cijelu noć.

U 14,35 sati jučer JVG Gospić je također javio o požaru trave i raslinja u Ličkom Osiku na površini od deset hektara. Požar su gasili djelatnici JVP Gospić sa četiri vozila i šest gasitelja, a ugašen je u a22,10 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara