Požar na Bikovu lokaliziran i pod nadzorom

PO|AR na Biokovu, koji je planuo jučer poslijepodne na odlagalištu komunalnog otpada na području Donje Gore, nedaleko od Gornje Podgore, lokaliziran je i pod nadzorom je od 11,30 sati, doznaje se od vatrogasnog zapovjednika za Makarsko primorje Dražena Glavine.

U požaru je na vrlo nepristupačnom planinskom terenu izgorjelo oko 35 hektara niskog raslinja, borove šume i makije.

U gašenju je sudjelovalo 150 vatrogasaca iz svih vatrogasnih društava s Makarskog primorja i zabiokovskih mjesta, te vojnici iz Ploča, radnici Hrvatskih šuma, Šumarije Makarske i Parka prirode Biokova te kanader, dva air-tractora i protupožarni helikotper.

Gasitelje, koji su kod vrha Supina na Biokovu prošle noći nastojali zaustaviti vatru kako se ne požar ne bi proširio, posjetio je kasno sinoć zamjenik ministrice obrane Zlatko Gareljić.

Od noćas je na Biokovu i glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske Mladen Jurin.

Na zgarištu se povremeno ponovno javlja vatra. Vatrogasci gase rubne dijelove područja zahvaćenog vatrom, a to će područje nadzirati i sljedeće noći, rekao je Dražen Glavina.

Prema obavijesti makarskoga Centra za obavješćivanje, ulaz u Park prirode Biokovo od jučer je zatvoren za sve turiste i posjetitelje kako bi se što lakše gasila vatra i vatrogasne cisterne dovozile vodu uskom planinskom cestom do vrha Biokova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara