Požar na Velebitu još nije ugašen

POŽAR na Velebitu u Nacionalnom parku Mala Paklenica, koji je buknuo 26. kolovoza u 21.30 sati, još nije ugašen, izvijestio je jutros u 8.30 sati Državni centar za obavješćivanje.

Požar je izbio na nepristupačnom terenu na području Suhe Drage i do sada je zahvatio površinu od oko 50 hektara makije, niskog raslinja i mješovite šume.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gašenje otežavaju naslage gorivog materijala debljine i do jednog metra te vrlo nepristupačan teren bez putova, pa se voda za gašenje može dostavljati jedino helikopterom, navodi se, uz ostalo, u izvješću.

Jučer su izbila dva požara na otvorenom u Istarskoj županiji, a u Ličko-senjskoj županiji na otvorenom i požar u ugostiteljskom objektu zbog kojeg je cesta Jošani - Gračac bila zatvorena do jutros u 2 sata.

Po izvješću Centra za obavješćivanje jučer je izbio požar na pomoćnom objektu obiteljske kuće na otoku Visu, nekoliko požara na otvorenom na području Županije šibensko-kninske, pet požara na otvorenom u Županiji požeško-slavonskoj i jedan na području Županije sisačko-moslavačke. Riječ je o manjim požarima koji su brzo lokalizirani i ugašeni.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara