Požar u Kaliforniji je podmetnut

Tekst: N.Š.
Foto: AFP

KATASTROFALAN požar u planinama iznad Los Angelesa je podmetnut i vlasti će ga istraživati kao slučaj ubojstva, javljaju svjetske agencije. U požaru koji traje već osmi dan, poginula su dva vatrogasca stoga je Okružni ured šerifa Los Angelesa počeo istragu ubojstva kako bi pronašao osobu odgovornu za podmetanje vatre.

"Nakon forenzičke istrage o izvoru požara, istraživači su zaključili da je riječ o paležu", rekla je zapovjednica Američke službe za šume Rita Wears. Vlasti nisu rekle gdje je točno vatra počela gorjeti kao niti to postoje li već neki osumnjičeni.

Guverner Schwarzenegger tješio lokalno stanovništvo

Požar je do sada poharao područje veliko kao dvije petine Los Angelesa te je proglašen najvećim dosad u povijesti okruga. Vatrogasci polako stječu sve veću kontrolu nad vatrenom pošasti. Službeni izvori kažu kako je 38 posto požara pod kontrolom, a ta brojka bi trebala i dalje rasti. Potpuno svladavanje vatre očekuje se 15. rujna što znači da će tada  biti potpuno okružena.

Jučer je spaljeno područje posjetio guverner Kalifornije, Arnold Schwarzenegger i razgovarao sa stanovnicima područja o gubicima koje su pretrpjeli. U jednom trenutku Schwarzenegger je u hrpi izgorenog metala i smeća našao uteg te s njim pozirao pred novinarima.

"Iako se još uvijek borimo s požarom, pokušavamo pomoći ljudima da ponovo izgrade svoje živote", rekao je kalifornijski guverner.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara