Požar u Konavlima širi se prema Prevlaci

NOĆAS U 2 sata dojavljen je požar kod Penđe blizu mjesta Popovići u Konavlima, na koji su izišli gasitelji DVD Gruda i Državne intervencijske postrojbe iz Dubrovnika, ali se požar širi prema Prevlaci, izvijestilo je jutros Vatrogasno operativno središte.

Procijenjeno je da je opožarena površina oko 15 ha.

Dva protupožarna zrakoplova Canadair poletjela su u 5:30 sati u pomoć gasiteljima.

Jučer u 21:35 sati Vatrogasno operativno središte primilo je dojavu o požaru vinograda i niskog raslinja u predjelu Sumpetra i Duče kod groblja. Na požarište su izišli gasitelji DVD-a Dugi Rat, Podstrane, Omiša, Žrnovnice, Vranjica, Kučiće, Gata, Zadvarje, JVP Split i Državna intervencijska postrojba iz Divulja.

Požar je lokaliziran u 2:40 sati. Opožarena površina je oko 24 ha. Na požarištu je 106 gasitelja i 22 vatrogasna vozila. Požarište se čuva i sanira.

Požar na brdu Rota - otok Pelješac dojavljen je jučer u 17:10 sati. Požarom je zahvaćena gusta borova šuma u blizini zaštićene sjemenske baze Hrvatski šuma. Na požarište izašli DVD Orebić, Trpanj, Janjina, Kuna i DVD Sesvete sa 50 gasitelja.

Zbog jakog vjetra i česte promjene pravca vjetra na požarište su upućena i dva protupožarna zrakoplova Canadair. Zrakoplovi su oko 19:30 sati prestali s radom. Požarište je pod nadzorom od 19:30 sati i vrši se saniranje i čuvanje požarišta preko noći. Opožarena površina je oko 9 ha borove šume.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara