Požari su podmetnuti?

TEŠKO je vjerovati da toliko požara koji su izbili u kratko vrijeme nisu organizirano podmetnuti i da oni koji to čine ne kane taj zločin nastaviti, izjavio je saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora HSLS-a Splitsko-dalmatinske županije Ivan Škarić na današnjoj konferenciji za novinare u Splitu.

Dodao je kako se slaže s predsjednikom HSLS-a Draženom Budišom da nije riječ o ekološkoj katastrofi, nego o kataklizmi.

Ni Brač ni Hvar ni Biševo ni sva ostala mjesta zgarišta više nisu ista, rekao je Škarić te za odgovornost prozvao Vladu, Hrvatske šume i Hrvatske vode koji, kako je rekao, ove zime nisu ništa učinili na prevenciji od požara.

Zar je bilo teško pripremiti zalihe vode tamo gdje je to potrebno za obranu od požara, upitao je Škarić, pozvavši premijera Ivicu Račana da hitno sazove sjednicu Vlade ili njezina užeg kabineta i raspravi o toj katastrofi te da donese konkretne odluke kako bi se stanje što prije barem donekle popravilo.

Pohvalio je župana Krunu Peronju zbog odluke da sazove izvanrednu sjednicu Županijske skupštine i najave proglašenja elementarne nepogode. Kako bi se štete što prije uklonile, potreban je doprinos svih, jer nitko u ovim okolnostima nema pravo na odmor, poručio je Škarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Govoreći o prilikama na splitskom Veleučilištu, istaknuo je kako je nedopustiva nesigurnost među diplomiranim studentima, kojima Ministarstvo znanosti poručuje da im diplome ne vrijede, ali i među novoupisanima koji ne znaju hoće li i gdje moći pohađati nastavu i polagati ispite.

Takvo je ponašanje Ministarstva neodgovorno, rekao je Škarić. Dodao je kako svaki dan dobiva mnoštvo poziva roditelja i djece s Veleučilišta koji traže njegovu intervenciju i pomoć.

Škarić je pozdravio širenje Veleučilišta i otvaranje studija u drugim mjestima, jer se tako, kako je rekao, podiže razina znanja i naobrazbe Hrvata, koja je nedopustivo niska i s kojom ne možemo ući u Europu.

Škarić je odbacio sve potvore na njega kao bivšeg gradonačelnika zbog navodna mita i korupcije pri nabavi stolica za stadion na Poljudu od solinske tvrtke AD-plastik.

Te stolice nisu ni plaćene, pa nitko taj famozni mito nije ni mogao dobiti, rekao je i dodao: "Da sam danas gradonačelnik i da treba nabaviti stolice za stadion, ponovno bih isto postupio i po istoj proceduri posao dao tvrtki s našeg područja", ustvrdio je.

Zločin bi bio nabavljati u inozemstvu kad mi imamo takvu tehnologiju i kad se time zapošljavaju naši ljudi, zaključio je Škarić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara