požega: požar u skladištu prehrambene industrije Zvečevo

U požaru koji je danas oko 17 sati zahvatio 600 četvornih metara skladišnog prostora prehrambene industrije Zvečevo u Požegi nastala je višemilijunska šteta.

Požar skladišta u kojem je bila uskladištena kartonska ambalaža, nekoliko strojeva i sirovina za proizvodnju lokaliziran je oko 18,30 sati.

Vatrogasci izvlače preostalu ambalažu i osiguravaju požarište kako se vatra eventualno ne bi ponovno rasplamsala te ugrozila obližnje pogone proizvodnje i prve stambene objekte koji se nalaze u blizini.

Požar je gasilo 60-tak vatrogasaca i desetak vatrogasnih kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Željka Petrovića vatrogasci nisu mogli ući u skladište zbog iznimno visoke temperature, pa su pokušali spriječiti širenje vatre na susjedne objekte.

Prema riječima pomoćnika Uprave za tehnologije Zvečeva Milana Rajiča, visina štete se za sada ne može točno utvrditi, no procjenjuje se da je višemilijunska jer su nastradali rezervni strojevi za proizvodnju čokolade i jedan stroj za proizvodnju vrijedan 425.000 eura. Izgorjela je i sirovina te kartonska ambalaža.

Uz vatrogasce na teren su izašli i djelatnici PU Požeško-slavonske te će se pravi uzroci požara znati nakon obavljenog očevida koji je u tijeku.

(Hina) vreb so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara