Požega: Predstavljen program 11. revije jednominutnog filma

Za ovogodišnju 11. Hrvatsku reviju jednominutnog filma koja će se održati u Požegi 23. i 24. svibnja, do sada je stiglo stotinjak filmova iz 20ak zemalja, a natječaj je otvoren do 16. ovog mjeseca, rekao je član organizacijskog odbora Revije Milan Beslić večeras, predstavljajući novinarima u Požegi program Revije. L

Reviju organizira požeška Udruga GFR Film-Video zajedno s Hrvatskim filmskim savezom, pokrovitelji su Ministarstvo kulture, Požeško-slavonska županija i Grad Požega, a održava se pod patronatom UNICA-e.

Činjenica da je do sada pristigao toliki veliki broj filmova govori da je autorima i te kako zanimljiva ova jednominutna forma, rekao je Beslić.

Kao i minulih godina na reviji će biti nagrađena tri ostvarenja po ocjeni međunarodnog ocjenjivačkog suda, te jedno po ocjeni publike. Kako se revija održava pod patronatom Svjetske filmske organizacije UNICA-e predviđena je i posebna nagrada UNICA-e za promicanje solidarnosti među narodima ili upotrebu novih oblika izražavanja, rekao je Beslić, dodajući kako će posebne nagrade dodijeliti i požeška Galerija "Hajdarović" te Galerija "Beck" iz Zagreba.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva najuspješnija jednominutna filma iz Hrvatske predstavljat će Hrvatsku na Svjetskom festivalu jednominutnog neprofesijskog filma u Varšavi u drugoj polovici kolovoza ove godine.

Nakon predstavljanja programa, posebna priznanja i zlatne plakete za dugogodišnju pomoć u organizaciji Hrvatske revije jednominutnih filmova uručena su Požeško-slavonskom ogranku Hrvatskog novinarskog društva, poduzetniku Josipu Tomanu te uglednim vinarima i podrumarima Vladi Krauthakeru i Ivanu Enjingiju.

(Hina) vr jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara