Požega: Strikoman snimio "masovnu milenijsku fotografiju" "Nazdravimo berbi"

Poznati hrvatski fotograf i snimatelj, ujedno i autor projekta Milenijske fotografije Šime Strikoman, večeras je u Požegi na središnjem baroknom Trgu Svetog Trojstva snimio najmasovniju milenijsku fotografiju pod nazivom "Nazdravimo berbi". L

Na Trgu su se okupili mnogobrojni Požežani, ali i svi sudionici tradicionalne Požeške berbe grožđa, s kojom je u gradu na Orljavi večeras počeo i tradicionalni glazbeni festival Zlatne žice Slavonije. S čašom vina u ruci Požežani i mnogobrojni gosti nazdravili su početku ovogodišnje berbe grožđa u Zlatnoj dolini.

"Projekt Milenijske fotografije počeo je u Vodicama 2001. i od tada do danas napravio sam trinaest milenijskih fotografija. Ideja o stvaranju milenijske fotografije za Požegu začeta je lani također u vrijeme festivala. Tada sam spoznao kako se tu može napraviti izvrsna milenijska fotografija s više od tisuću i pol ljudi koji bi nazdravljali s čašom vina", rekao je Strikoman, dodavši kako "zahvaljujući Ivanu Enjingiju i festivalskom odboru koji su osigurali čaše, ali i festivalsko vino mogu reći da sam zadovoljan. To je uistinu jedinstvena fotografija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Komentirajući snimanje fotografije s čašom vina u ruci koja se na neki način poklopila sa zahtjevima mnogih o izmjeni 0,00 promila za vozače, Strikoman je rekao da i na taj način želi istaknuti da se nikako ne treba odreći dobre kapljice vina, bez obzira na to kakav zakon bude.

Osim mogućeg snimanja milenijske fotografije Vinkovčana te Slatinčana do kraja godine, ljubitelji Strikomanove milenijske fotografije mogu očekivati i prvi milenijski kalendar u kojemu će se naći sve milenijske fotografije, a u pripremi je i obnova cjelovita izdanja "Terrae Croaticae".

(Hina) xvreb ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara