Poziv liječnicima na referendum o SKU uputila i liječnička komora

HRVATSKA liječnička komora (HLK) pridružila se danas Hrvatskom liječnikom sindikatu (HLS) i pozvala sve liječnike da izađu na referendum o njihovom strukovnom kolektivnom ugovoru (SKU) jer on nije poništen zaključkom Vlade od 29. prosinca budući da ga poništiti može samo zagrebački Općinski sud, kaže se u priopćenju što ga je potpisao predsjednik HLK Hrvoje Minigo.

HLK ocjenjuje kako zbivanja koja su pokrenuli sindikati u zdravstvu, a podržala Vlada, te nastojanja Samostalnog sindikata zdravstva i Strukovnog sindikata medicinskih sestara da se od ministrice pravosuđa ishodi privremena mjera zabrane referenduma, ne odgovaraju demokratskim načelima i tekovinama pravne države te imaju loš utjecaj na liječnike i pacijente i cjelokupni zdravstveni sustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Liječnička komora navodi kako će se referendum, sukladno Pravilniku o provođenju referenduma o prihvaćanju Kolektivnog ugovora s odredbom o doprinosu solidarnosti, održati 5. siječnja.

Liječnici zaposleni u KBC-ima, KB-ima, klinikama, županijskim i općim bolnicama, zagrebačkoj Ustanovi za hitnu medicinsku pomoć, psihijatrijskim bolnicama Vrapče i Jankomir te Neuropsihijatrijskoj bolnici Popovača glasovat će u svojim ustanovama na glasačkim mjestima.

Preostali liječnici na svoje će kućne adrese dobiti glasačke listiće koje trebaju ispuniti i odmah poslati u priloženoj omotnici na adresu Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi do 5. siječnja, navodi se u priopćenju HLK.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara