PPDIV ODLUČIO ŠTRAJK U BELJU STAVITI U MIROVANJE

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji te vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) odlučio je za danas najavljeni štrajk u baranjskome Poljoprivrednom kombinatu "Belje" d.d. staviti u mirovanje jer je dobio informaciju da je osiguran novac za radničke plaće za prosinac, te da će radnici plaće za siječanj ove godine dobiti poslije skupštine društva, najavljene za 24. veljače.

U priopćenju za javnost Sindikat ističe kako su ga jučer poslijepodne ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković i tajnica Hrvatskoga fonda za privatizaciju Božena Mesec izvijestili da je novac za plaće za prosinac osiguran, te da će isplata početi "čim se srede tehničke stvari vezane za transakciju novca", a da će plaću za siječanj radnici dobiti poslije skupštine tog kombinata, najavljene za 24. veljače, to jest nakon izbora njegova novog nadzornog odbora i uprave.

Uvažavajući nove okolnosti i nastojanja ministra poljoprivrede i njegovih suradnika, koordinacija sindikalnih podružnica PPDIV-a u "Belju" d.d. odlučila je štrajk najavljen za ponedjeljak, 16. veljače, staviti privremeno u mirovanje kako se ne bi činila šteta "Belju", koje je i onako u teškome stanju, i kako bi se na miru obavilo sve što je vezano uz isplatu plaće, ističe se u priopćenju i dodaje da će se u ponedjeljak održati skup na kojem će obavijestiti radnike o novonastaloj situaciji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se plaća ne isplati do 23. veljače, kako je obećano, radnici će isti dan blokirati sve prometnice u Baranji i organizirati prosvjede", ističe se u priopćenju.

(Hina)xivuč ydb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara