Pravna država funkcionira: Sud kaznio staricu s 440 kuna jer je pala s bicikla

Pravna država funkcionira: Sud kaznio staricu s 440 kuna jer je pala s bicikla

PREKRŠAJNI sud u Zaboku proglasio je krivom umirovljenicu Janju D. (69) jer je prebrzo vozila bicikl i pala. Sud joj je izrekao opomenu zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenom osobom, iako je ona jedina sudjelovala u nesreći i jedina se lakše ozlijedila. Sada mora izdvojiti 440 kuna za sudske troškove od svojih 2.300 kuna mirovine, saznaje Jutarnji list. Zanimljivo je da u obrazloženje odluke Sud navodi da je umirovljenica dobro prošla jer je bio blag prema njoj zbog njezinog priznanja.

Za ovaj slučaj se saznalo nakon što se u pravosudnim krugovima jučer spoput požara proširio mail euforičnog naziva: “Huraaaa! Ipak nam funkcionira pravna država!”. Nezapamćeni interes među pravnim stručnjacima pobudile su dvije stranice rješenja Prekršajnog suda u Zaboku o presudi Janji D.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato su u Policijskoj upravi krapinsko zagorskoj potvrdili cijeli događaj, odnosno da je Janja pala s bicikla i lakše se ozljedila, a da je policija doista protiv nje podnjela prekršajnu prijavu. Janja je pala s bicikla 9. srpnja, a presuđeno joj je već 28. rujna prošle godine. Ali je zato ipak godinu dana čekala na pismenu dostavu rješenja.

D.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara