Prebrza vožnja uzrok nesreće u Valenciji?

ŠPANJOLSKI stručnjaci u utorak su nastavili istragu nesreće u podzemnoj željeznici u Valenciji u kojoj je poginula 41 osoba nastojeći ustanoviti je li nesreću prouzročila prebrza vožnja ili je, kako tvrdi sindikat željezničara uzrok nesreće bilo loše održavanje tračnica.

Agencije prenose da će gradske vlasti preslušati snimku iz crne kutije kako bi utvrdili je li nesreću prouzročila prebrza vožnja. No, sindikat željezničara upozorava kako bi uzrok nesreće moglo biti loše održavanje tračnica, a u prilog tomu ide izjava vođe sindikata Fernanda Sota koji je objasnio da se nesreća dogodila na mjestu koje je vrlo opasno za bilo kakvo pojačavanje brzine, što dobro znaju svi vozači. "Nijedan ne bi bio toliko lud da na tome mjestu ubrza", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradski su dužnosnici isključili mogućnost terorističkog napada, a gradske su vlasti proglasile trodnevnu žalost. Španjolski premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero skratio je posjet Indiji kako bi bio prisutan na pogrebu žrtava nesreće koji će se održati u utorak navečer u Valenciji.

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara