pred vladom sutra informacija o stanju u viktoru lencu, bez prijedloga?

Hrvatska Vlada sutra će biti informirana o stanju u brodogradilištu Viktor Lenac, a resorno Ministarstvo gospodarstva pred nju neće izići s nikakvim prijedlogom, doznaje se danas iz izvora bliskih Ministarstvu gospodarstva. L

Ne ide li resorno ministarstvo s dopunjenim prijedlogom o sudjelovanju u financijskom restrukturiranju Lenca, to bi, napominju isti izvori, ustvari moglo značiti odustajanje sadašnje Vlade od sudjelovanja u sporazumu o financijskom restrukturiranju Lenca.

Vlada, naime, na prošlotjednoj sjednici nije prihvatila prijedlog Ministarstva o financijskom restrukturiranju Lenca, koji je predviđao davanje državnih jamstava u iznosu 12 milijuna eura. Vlada je zatražila razradu i dopunu tog prijedloga, očekujući ujedno da bivši menadžment svoj vlasnički udio u Lencu proda za jednu kunu zainteresiranim za sudbinu brodogradilišta.

No, po dostupnim informacijama iz Ministarstva, na Vladu bi se sutra išlo samo s informacijom o stanju u Lencu, ali ne i nekim prijedlogom.

Razlog tomu je, kako se može doznati, i rasprava koja je vođena na prošlotjednoj sjednici o sudjelovanju države u financijskom restrukturiranju, kao i uvjeti koje je u međuvremenu u medijima postavio bivši direktor Lenca Damir Vrhovnik za ustupanje dionica.

U samim Banskim dvorima za sada ne znaju da li će se problem Lenca naći na sutrašnjoj, za javnost zatvorenoj sjednici Vlade. Prije same sjednice pak očekuje se i sjednica užeg Vladinog kabineta.

Za danas poslijepodne pak konferenciju za novinare najavio je predsjednik Uprave Lenca Ognjen Antunac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara