Pred Vladom sutra izvješće o povratku progranih i izbjeglih

OD POČETKA 2000. do danas u Hrvatsku se vratilo 80.156 prognanika i izbjeglica, od čega 57 posto izbjeglica srpske nacionalnosti, te 43 posto hrvatskih proganika, podatci su iz izvješća o povratku prognanih i izbjeglih u posljednje tri i pol godine o kojemu će sutra raspravljati hrvatska Vlada.

U tom je razdoblju obnovljeno 28.400 stanova i kuća, vlasnicima je vraćeno 15.006 stambenih jedinica.

Vratiti treba još 4.271 objekta čiji su vlasnici poznati, ali nedostupni, pa će oni dobiti privremene zastupnike koji će upravljati i štiti tu imovinu u interesu vlasnika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U programe povratka Hrvatska je u protekle tri i pol godine uložila 4,7 milijardi kuna, a od 1992. do danas ukupno je za obnovu i povratak utrošeno 25,2 milijarde kuna. Većinu tog financijskog tereta podnijela je Hrvatska, a sa tek 15 posto u obnovi je pomogla međunarodna zajednica.

Vlada će sutra raspravljati i o prijedlogu nacionalnog programa za Rome, te programu razvoja malog gospodarstva od 2003. do 2006.

Prema podatcima Ministarstva za obrt, malo i srednje poduzetništvo, u proteklom je razdoblju kroz razne programe tog ministarstva odobreno više od 6.600 kredita vrijednih 4,2 milijarde kuna, više od 190 milijuna kuna plasirano je poduzetnicima kroz druge poticajne programe, a u malom je gospodarstvu otvoreno i više od 40.000 novih radnih mjesta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara