Predao se bjegunac povezan s prošlotjednim ubojstvom Tonija Kasala

ZORAN Grbavac (35) koji je od petka, nakon nerazjašnjenog ubojstva Tonija Kasala (26) u zagrebačkom naselju Maksimir, bio u bijegu predao se danas poslijepodne policiji.

Grbavac je nakon predaje u pratnji odvjetnika Rajka Mlinarića u 15,50 sati priveden u Sektor zagrebačke kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici, gdje ga ispituju o okolnostima ubojstva Kasala.

"Grbavac službeno nije uhićenik i nije osumnjičen za ubojstvo, već se s njim razgovara u svojstvu građanina kojega se dovodi u vezu s tragičnim događajem jer je ubijeni pronađen u njegovom automobilu", kazala je Hini glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodala je kako očekuje da će razgovor s Grbavcem rasvijetliti pojedinosti Kasalovog ubojstva i njegove uloge u ovom tragičnom događaju, nakon čega će se odlučiti o daljnjim koracima.

Grbavac je navodno bio u društvu s Kasalom kada je za sada nepoznati počinitelj u konobi "Gajeta" vatrenim oružjem u prsa teško ranio Kasala koji je sjeo u Grbavčev automobil i zabio se u ogradu autocentra Maksimir. Kasalo je vozilom Hitne pomoći prebačen u bolnicu gdje je ubrzo preminuo. Policija je nakon dojave iz bolnice došla na mjesto događaja no nije pronašla automobil, a prema izjavama očevidaca, nakon udara vozila u ogradu, iz njega su izišle jedna muška i jedna ženska osoba.

Iste je noći automobil pronađen ispred kuće Grbavca koji je od tada bio u bijegu. I on je, kao i Kasalo, policiji poznat otprije zbog više nasilničkih kaznenih djela i zlouporabe droga.

Prošlog je ljeta pod njegov automobil podmetnut eksploziv, a počinitelj do danas nije pronađen.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara