Predao se odbjegli diler Željko Rukavina, zvani Moljac

Tekst: I.Ka.
Foto: Ilustracija

ŽELJKO RUKAVINA zvani Moljac sam se predao nakon devet mjeseci bijega iz poluotvorenog odjela zatvorske kaznionice u Požegi. 49-godišnji Rukavina u siječnju ove godine pobjegao je iz zatvora u Požegi u kojeg je bio premješten iz osječkog zatvora u kojem je služio kaznu od osam i pol godina zatvora zbog dilanja droge.

Predao se jer se umorio od bježanja

Supruga Snježana pretpostavlja da je njezin suprug pobjegao iz zatvora jer je bio nezadovoljan tretmanom kojeg je tamo imao jer mu nisu dozvolili odlazak na operaciju koju je morao obaviti te mu nisu dozvoljavali posjete obitelji i prijatelja na što je imao pravo u Osijeku. Navodno se Rukavina umorio od stalnog bježanja i skrivanja te se došao odmoriti i zbog toga se predao policiji.

U dosjeu Rukavina ima više od stotinu kaznenih prijava te pet pravomoćnih presuda od kojih su četiri za zlouporabu opojnih droga dok je jedna bila za prijetnje. Protiv njega vode se još dva postupka, ali kako kaže njegov odvjetnik Vjekoslav Cestar, oni su pod žalbom. Optuženi je već bježao pred policijom i to iz zgrade suda kada je bio priveden jer je imao krivotvorenu putovnicu i krivotvorenu osobnu iskaznicu Republike Srpske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara