Predblagdanski susret hrvatske i slovenske policije

Na slovenskoj strani graničnog prijelaza SočergaPožane danas je održan tradicionalni predblagdanski susret djelatnika policije i carine graničnog područja Republike Hrvatske i Republike Slovenije u Istri.

Načelnik istarske Policijske uprave Loris Kozlevac tom je prigodom ovogodišnju suradnju hrvatske i slovenske policije ocijenio izvrsnom, potkrijepivši to podatkom kako su upravo ove godine, točnije 20. srpnja, na pograničnim područjima počele djelovati mješovite hrvatsko-slovenske policijske ophodnje.

"Djelatnici policijskih postaja u Buzetu i Bujama sudjeluju sa slovenskim kolegama na graničnim prijelazima i pograničnim područjima u zajedničkim ophodnjama te tako i hrvatska policija ureduje u Europskoj uniji", kazao je načelnik Loris Kozlevac. Podsjetio je kako su ove godine otvorena dva pogranična prijelaza - na području Lucije i Sluma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Direktor koparske Policijske uprave Emil Čebokli kazao je kako upravo ovogodišnji tradicionalni predblagdanski susret potvrđuje izvrsnu suradnju slovenske i hrvatske policije, dodavši kako je suradnja dobra na razini različitih služba. Po njegovim riječima glede prelazaka državne granice većih teškoća nije bilo ni u tijeku turističke sezone.

"Ova je godina donijela neke novosti. Slovenija je od 1. svibnja u Europskoj uniji pa je slovenska policija preuzela i neke nove zadaće", zaključio je Čebokli, najavivši da će najkasnije do veljače biti otvoren novi granični prijelaz u Podgorju.

(Hina) xdspo yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara