Predsjednici Tadić i Čavić u Srebrenici 10. srpnja

PREDSJEDNIK Srbije Boris Tadić i predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić nazočit će 11. srpnja u Srebrenici komemoraciji u povodu desete godišnjice zločina nad Bošnjacima koji se dogodio nakon ulaska snaga bosanskih Srba u taj grad, priopćio je ured predsjednika Tadića nakon njegovog susreta s Čavićem u četvrtak u Beogradu.

U priopćenju se također navodi da su predsjednici Tadić i Čavić razgovarali o općoj situaciji u regiji, "s posebnim osvrtom na političke prilike u Bosni i Hercegovini".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Srbijanski predsjednik je osudio zločin u Srebrenici i svoj odlazak u taj grad najavio nedavno, istoga dana kad je u sudnici Haškog suda, u postupku protiv Slobodana Miloševića, prikazan snimak ubojstva šestorice Srebreničana u Trnovu.

Na prošlogodišnje obilježavanje srebreničkog zločina Tadić nije otišao, već je upravo toga dana, 11. srpnja, bila zakazana i održana svečanost njegove inauguracije, nakon što je pobijedio na predsjedničkim izborima.

Ove godine, prvi puta od 1995., na obilježavanje srebreničke tragedije svoj je dolazak najavilo i izaslanstvo Državne zajednice Srbije i Crne Gore, čija je vlada - Savjet ministara - u srijedu osudila zločin koji su srpske snage, predvođene odbjeglim haških optuženikom Ratkom Mladićem, počinile u Srebrenici.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara