Predsjednik francuskog Senata: Želimo Hrvatsku što prije u EU

Predsjednik francuskog Senata: Želimo Hrvatsku što prije u EU

Tekst: Z.J.
Foto: Goran Mehkek (Cropix)

PREDSJEDNIK francuskoga parlamenta Gerard Larcher je danas došao u službeni posjet Hrvatskoj gdje ga je dočekao kolega Luka Bebić. Prvi je to posjet predsjednika Senata Hrvatskoj.

Larcher je prenio potporu francuskog Senata, ali i čitave Francuske hrvatskom pristupanju EU. Prema njegovim riječima, Hrvatska ima mogućnost završiti pregovore u drugoj polovici sljedeće godine, a postati punopravnom članicom 2011. godine, prenosi HRT.

Larcher je iskazao razumijevanje da će Hrvatska " tražiti prijelazno razdoblje zbog poljoprivrede". Također, naglasio je da Francuska shvaća "da Hrvatskoj treba još vremena da bi usavršila svoj pravni sustav." Bebićev kolega je istakao da ulazak u Eu nije samo gospodarsko savezništvo, nego i pravosudno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povijesni posjet

Bebić je o dolasku Larchera u Zagreb istakao da je to povijesni posjet, te da će "sigurno otvoriti i daljnje kontakte na najvišoj razini i tješnju i intenzivniju suradnju među parlamentima."

Larcher je posebno pohvalio aktivnosti hrvatske Vlade i premijerke Kosor u deblokadi pristupnih pregovora. Izrazio je spremnost i želju za daljnjim jačanjem gospodarske suradnje kao i suradnje u području kulture, obrazovanja i sveučilišta.

Larcher će se danas sastati i s predsjednikom Mesićem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara