PREDSJEDNIK HRVATSKOG SABORA RAZGOVARAO S APOSTOLSKIM NUNCIJEM

Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio je danas u nastupni posjet apostolskoga nuncija u Republici Hrvatskoj msgr. Francisca Javiera Lozana, priopćeno je iz Sabora.

Apostolski nuncij izrazio je zadovoljstvo ostvarenom razinom odnosa između Republike Hrvatske i Svete Stolice, te je iskazao punu potporu Vatikana nastojanjima Hrvatske da što prije postane punopravna članica europske obitelji.

Istaknuvši važnost stabilnosti i mira kao ključnih vrednota na ovim prostorima, te naglasivši da je Hrvatska zemlja potvrđene europske vokacije, apostolski je nuncij iskazao uvjerenost da je Hrvatska nedvojbeni čimbenik stabilnosti u regiji, kojoj je potrebno osigurati, ne samo deklarativnu, nego i konkretnu gospodarsku pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Šeks zahvalio je na iskazanoj podršci, te je izrazio odlučnost novoizabrane hrvatske vlasti da ispuni sve preostale obveze na putu prema europskim integracijama. U okviru odnosa s Vatikanom, naglašeno je da će Hrvatska u potpunosti poštivati i provoditi sve ugovore potpisane sa Svetom Stolicom. Šeks je izvijestio nuncija o namjeri novoizabrane hrvatske vlasti da odgovarajućim zakonima štiti obitelj kao temeljnu jedinicu društva.

Predsjednik Sabora zamolio je apostolskoga nuncija da još jednom prenese iskrenu zahvalnost Svetoj Stolici na poduzimanju napora za međunarodno priznanje Republike Hrvatske. Posebno je izražena zahvalnost Svetom Ocu na dosadašnjim pastoralnim posjetima Hrvatskoj, te na porukama mira, tolerancije i dijaloga koje je tim prigodama, kao jedan od vodećih moralnih autoriteta u svijetu, uputio narodu na ovim prostorima, navodi se u priopćenju iz Hrvatskog sabora.

(Hina) pp mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara