Predsjednik kosovskoga parlamenta oštro kritizirao UNMIK

Civilna misija UNa na Kosovu (UNMIK) nije više u stanju poticati gospodarske i demokratske procese na Kosovu i njezinu ulogu trebalo bi redefinirati, izjavio je predsjednik Skupštine Kosova Nexat Daci u razgovoru s nizozemskim novinarima koji danas prenose kosovski mediji na albanskome jeziku.

Daci je ocijenio da Kosovu nije potrebna uprava UNMIK-a već savjeti skupine stručnjaka iz UNMIK-a. On je kazao da diplomatima u Civilnoj misiji UN-a na Kosovu nije u interesu odlazak jer imaju velike plaće i sigurnost.

"Moja plaća je manja od čistačice u uredu civilnog upravitelja UN-a na Kosovu Michaela Steinera. Isto vrijedi i za predsjednika Kosova Ibrahima Rugovu i premijera Bajrama Rexhepia", naglasio je Daci.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je kritizirao Steinera zbog "ispraznih obećanja o sređivanju staja na sjeveru Kosova". Daci je ocijenio da UNMIK ne nadzire trećinu Kosova jer on, Rugova i Rexepi iz sigurnosnih razloga nemaju pristup na sjever Kosova.

Predsjednik kosovskoga parlamenta rekao je da kritike upućene UNMIK-u ne vrijede i za mirovne snage (KFOR) u koje stanovnici imaju veliko povjerenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara