Predsjednik Mesić doputovao u Tiranu

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić doputovao je u četvrtak ujutro u Tiranu gdje će biti nazočan Regionalnom sastanku o međuetničkom i međureligijskom dijalogu, koji će se održati u organizaciji UNESCO-a i pod visokim pokroviteljstvom albanskog predsjednika.

Skup koji se održava pod nazivom "Razvoj međuetničkog i međureligijskog dijaloga kao značajnog faktora za stabilnost i napredak jugoistočne Europe" okupit će, uz predsjednika Mesića, i predsjednike još pet država jugoistočne Europe: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije i Srbije i Crne Gore, te oko stotinu političkih i vjerskih vođa, stručnjaka i predstavnika međunarodnih i vjerskih organizacija iz čitavog svijeta.

Najavljeno je i sudjelovanje norveškog premijera Kjella Agnea Bondevika, kao i koordinatora Pakta o stabilnosti Erharda Buseka i osobnih predstavnika rumunjskog i austrijskog perdsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je treći sastanak na najvišoj razini, nakon Pariza 2002. godine i Ohrida 2003. godine, na kojem će se raspravljati o mogućem doprinosu religije i multietničkog društva dijalogu među civilizacijama i kulturama.

Predsjednik Mesić će, kako se predviđa, održati govor na plenarnoj sjednici, te imati nekoliko bilateralnih susreta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara