Predsjednik Mesić i premijer Račan na proslavi 1. svibnja u Maksimiru

Predsjednik Mesić i premijer Račan na proslavi 1. svibnja u Maksimiru
HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivica Račan poručili su danas građanima, na proslavi 1. svibnja u Maksimiru, da se Hrvatska nalazi na dobrom putu, a rast standarda ovisi o brzini ostvarivanja ciljeva.

"Imamo smjer, a to je europsko udruživanje i europski standardi i sve ovisi o ostvarenju tih ciljeva", rekao je predsjednik Mesić.

"Prvi svibnja je praznik ljudi koji rade, a takvih je u Hrvatskoj najviše", rekao je premijer Račan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da je Vlada u tri godine mandata osigurala veću stopu rasta, a da će građani kroz godinu-dvije osjetiti bolji standard. Ocijenio je da su pregovori sa socijalnim partnerima o izmjenama Zakona o radu bili uspješni. Najavio je da će idućeg tjedna biti dorađeni tehnički detalji iz toga zakona, nakon čega će Vlada u saborsku proceduru uputiti desetak zakona iz paketa radno-socijalnoga zakonodavstva.

Mesić i Račan su posjetili Maksimirski park u pratnji ministra rada i socijalne skrbi Davorka Vidovića, ministra gospodarstva Ljube Jurčića i ministrice pravosuđa Ingrid Antičević-Marinović i pridružili se ostalima s porcijom tradicionalnog svibnjaskog graha.

Sindikalne središnjice, koje organiziraju prvosvibanjsku proslavu, maksimirskim posjetiteljima će podijeliti ukupno 8000 porcija besplatnoga prvosvibanjskoga graha, a priredili su i cjelodnevni glazbeni program na kojemu će nastupati brojni glazbenici.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara