Predsjednik Mesić od 4. do 8. travnja u posjetu Latviji i Estoniji

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić boravit će od 4. do 8. travnja u službenom posjetu Republici Latviji i Republici Estoniji, priopćeno je u utorak iz Ureda predsjednika.

Riječ je o prvom bilateralnom posjetu na najvišoj razini između Hrvatske i te dvije baltičke države.

Predsjednik Mesić će boraviti u Latviji od 4. do 6. travnja, a osim susreta s predsjednicom Vairom Vike-Freiberga, predviđeni su susreti s članovima vlade i parlamenta. Uz glavni grad Rigu, predsjednik Mesić će posjetiti luku Liepaju te grad Siguldu, nastavlja se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Estoniji će predsjednik Mesić boraviti 7. do 8. travnja gdje mu je domaćin predsjednik Arnold Rueuetel, a sastat će se i s najvišim dužnosnicima vlade i parlamenta. Osim glavnoga grada Tallinna, predviđen je i posjet gradu Parnu.

Istodobno Hrvatska turistička zajednica u Rigi (5. travnja) i Tallinnu (7. travnja) organizira predstavljanje hrvatskog turizma u baltičkim državama, gdje će sudjelovati i predsjednik Mesić s izaslanstvom.

Latvija i Estonija su potkraj 1991. godine bile među prvim europskim državama koje su priznale Republiku Hrvatsku. Obje su države pozvane u NATO, a 16. travnja ove godine u Ateni će potpisati ugovore o pristupanju Europskoj uniji, kaže se na kraju priopćenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara