PREDSJEDNIK MESIĆ ODLIKOVAO GENERALA PETRA STIPETIĆA

Predsjednik Republike Stjepan Mesić odlikovao je danas bivšeg načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Petra Stipetića i uručio odluke o imenovanju novom načelniku Glavnog stožera Josipu Luciću i njegovu zamjeniku Slavku Bariću.

Umirovljeni stožerni general Petar Stipetić odlikovan je Veleredom kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom za iznimni doprinos u izgradnji vojne strategije, stvaranju Hrvatske vojske, te vođenju i izgradnji vojnih postrojbi u Domovinskom ratu.

Uručujući mu odlikovanje predsjednik Mesić se zahvalio generalu Stipetiću za sve što je za Hrvatsku i njenu vojsku učinio u Domovinskom ratu, dodajući kako se nada da će i nakon umirovljenja Stipetićeva sposobnost i znanje koristiti Hrvatskoj.

Obraćajući se novom načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga general pukovniku Josipu Luciću Mesić je ustvrdio kako očekuje da će novo vodstvo oružanih snaga uspjeti dovršiti izgradnju Hrvatske vojske prema NATO standardima, te da će biti spremna uspješno braniti zemlju i sudjelovati u inozemnim mirovnim misijama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluke o imenovanju uručene su i zamjeniku načelnika Glavnog stožera general bojniku Slavku Bariću, te novim zapovjednicima kopnene vojske, mornarice i zrakoplovstva - generalu Marijanu Marekoviću, komodoru Zdravku Kardumu i brigadiru Viktoru Koprivnjaku.

Hrvatski predsjednik i Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Stjepan Mesić je 16. siječnja imenovao Josipa Lucića načelnikom Glavnog stožera OS RH, a za njegova zamjenika Slavka Barića.

Odluku o imenovanjima na nove dužnosti Marekovića, Karduma i Koprivnjaka predsjednik Mesić je donio 27. prosinca prošle godine, a na prijedlog tadašnjeg načelnika OS RH generala Petra Stipetića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara