Predsjednik Mesić posjetio proizvodni pogon tvrtke Cedevita

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić posjetio je danas tvrtku Cedevita i tom prigodom ga je predsjednik Atlantic Grupe Emil Tedeschi, u čijem sastavu ona posluje, izvijestio o rezultatima poslovanja, izvoznim mogućnostima te ulaganju u ljudske potencijale, znanja i tehnologije.

Predsjednik Mesić obišao je novu liniju za pakiranje napitka Cedevite u 500 gramskom pakiranju, ulaganju vrijednom 10 milijuna kuna koje je zadnja faza puno veće investicije od 75 milijuna kuna u okviru trogodišnjeg ciklusa investiranja u Cedevitu.

Nakon obilaska predsjednik Mesić je izjavio novinarima da, kao što je poznato, ima u planu veliki posao na pokušaju preorijentiranja Hrvatske iz izrazito uvozne u izvoznu privrede. "To nije lako, ali postoje uspješne tvrtke koje proizvode i izvoze", rekao je Mesić.

"Moramo motivirati strani kapital da dolazi u proizvodnju, zato sam i ciljano ovdje (u tvrtci Cedevita), jer se radi o uspješnom managementu koji je uspio nastaviti i proširiti proizvodnju i izaći na svjetsko i europsko tržište", istaknuo je predsjednik Mesić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako očekuje proširenje proizvodnje i povećanje izvoza i u nekim drugim djelatnostima, posebno što se tiče drvne mase, jer Hrvatska izvozi rezanu građu ili trupce, a trebala bi izvoziti finalne proizvode. Također je kazao kako očekuje da će tome pripomoći i država s novom regulativom koja će ohrabriti proizvodnju i izvoz finalnih proizvoda.

"Ovdje (u Cedeviti) je uspješna organizacija, s puno strojeva, a malo ljudi, međutim više od tisuću ih je zaposleno u toj tvrtci, što puno znači za Hrvatsku. Očekujem od njih puno veće rezultate, posebno ako se probiju na svjetsko tržište kao partner", izjavio je novinarima predsjednik Mesić.

Predsjednik Atlantic Grupe Emil Tedeschi kazao je da je ona uključena i u diplomatske aktivnosti predsjednika Mesića, te da su njezini predstavnici u sklopu delegacije predsjednika Republike posjetili Sloveniju, a da će idućeg mjeseca u sklopu hrvatskog gospodarskog izaslanstva boraviti u Francuskoj.

I ministar vanjskih poslova Tonino Picula, u okviru predstavljanja hrvatskog gospodarstva Europskoj komisiji, izrazio je želju da i Atlantic Grupa bude član gospodarske reprezentacije što je još jedan kompliment našoj tvrtci i stavlja pred nas obavezu da ispunimo ambiciozne planove koje smo postavili pred sebe, rekao je Tedeschi. Cedevita izvozi točno 30 posto ukupne proizvodnje, što je ekvivalent postotka u ukupnom prihodu Atlantic Grupe, a ove godine planiramo ukupan prihod na razini milijarde kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara